Τροποποίηση Προγράμματος "Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων" ΕΣΠΑ 2007-2013

Ανακοινώθηκε η Απόφαση Τροποποίησης του Οδηγού του Προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών» Επισυνάνπτεται η σχετική απόφαση.

Περισσότερα...
 
Επείγουσα ανακοίνωση για τους Δικαιούχους του προγράμματος ΜμΕ/ΠΕΠ

Κατόπιν κατάλληλης παραμετροποίησης του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), παρέχεται πλεόν η δυνατότητα υποβολής αιτήματος τροποποίησης ΦΟΑ ή αιτήματος τελικής επαλήθευσης/πιστοποίησης, παρότι βρίσκεται σε αναμονή η εκταμίευση της ενδιάμεσης πιστοποίησης, προκειμένου να καταστεί εφικτή η υποβολη των ανωτέρω αιτημάτων εντός των προθεσμιών που θέτει ο Οδηγός του Προγράμματος.

Κατα συνέπεια, μπορούν να υποβληθούν και να προχωρήσουν κανονικά τα αιτήματα τροποποίησης ή τελικής επαλήθευσης, παρά το γεγονός της εκκρεμούσας πληρωμής, η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά μόλις υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

 
Προδημοσίευση 4 Νέων Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020

Εκδόθηκαν οι Προδημοσιεύσεις 4 Νέων Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020, οι οποίες και θα παραμείνουν σε διαβούλευση για ένα μήνα.

  • Οι τελικοί όροι, οι προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα αναφέρονται στην οριστική προκήρυξη.
  • Η περίοδος υποβολής προτάσεων θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση της πρόσκλησης και θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 μήνες.
  • Ο χρόνος υποβολής δεν προσφέρει κάποιο πλεονέκτημα, στην αξιολόγηση των αιτήσεων.
  • Oι δαπάνες θεωρούνται επιλέξιμες προς χρηματοδότηση, εφόσον πραγματοποιηθούν μετά την ημερομηνία υποβολής, της αίτησης χρηματοδότησης.
Περισσότερα...
 
ΕΣΠΑ 2014-2020 - Τρία νέα προγράμματα αναμένεται να ανακοινωθούν

Οι πρώτες τρεις προδημοσιεύσεις προγραμμάτων αναμένεται να ανακοινωθούν για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Τα τρία νέα προγράμματα για μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες θα αφορούν στην ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Περισσότερα...
 
Νέο ξεκίνημα για την απασχόληση και την ανάπτυξη στην Ελλάδα: άνω των 35 δις. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ
Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Δελτίο Τύπου

Βρυξέλλες, 15 Ιούλιος 2015

Δύο ημέρες μετά την επίτευξη συμφωνίας που ανοίγει τον δρόμο για τη θέσπιση νέου προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιοποίησε σήμερα σχέδια για να βοηθήσει την Ελλάδα να μεγιστοποιήσει τη χρήση των κοινοτικών κονδυλίων. Σύμφωνα με την εντολή που δόθηκε από τη Σύνοδο Κορυφής της ζώνης του ευρώ της 12ης και 13ης Ιουλίου, αυτό θα συμβάλει στην κινητοποίηση άνω των 35 δισ. ευρώ έως το 2020 για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι όροι που συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης.

Περισσότερα...
 
Προδημοσίευση 2 δράσεων για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις & Ανέργους
Εκδόθηκαν οι προδημοσιεύσεις για την ενεργοποίηση δύο σημαντικών εμπροσθοβαρών δράσεων επιχειρηματικότητας από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 100 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για τις δράσεις "Επιχειρούμε Δυναμικά" που απευθύνεται σε υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και "'Επιχειρηματική Ευκαιρία" που θα ενισχύσει επιχειρηματικά σχέδια ανέργων.

Περισσότερα...
 
Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενη

Νέα / Ανακοινώσεις

4Ε ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - 25ης Μαρτίου 5, Τ.Κ. 57013 Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη - Τηλ.: 2310 55 21 66 - Email: info@4-e.gr