Ενίσχυση επιχειρήσεων για κατάρτιση εργαζομένων και διαρθρωτικές αλλαγές Εκτύπωση E-mail
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση επιχειρήσεων για την εκπόνηση και εφαρμογή «Ολοκληρωμένων Σχεδίων Διαρθρωτικής Προσαρμογής Επιχειρήσεων και Εργαζομένων» και επιχειρεί την κατάρτιση του προσωπικού σε διαθρωτικές αλλαγές, προκειμένου να επιτευχθούν η διατηρησιμότητα των θέσεων εργασίας και η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στη διαδικασία παραγωγής.

Βάσει των προδιαγραφών του προγράμματος τα προτεινόμενα σχέδια εστιάζουν σε:

• βελτιστοποίηση της χρήσης των πόρων,

• βελτίωση της περιβαλλοντικής διαχείρισης,

• ενίσχυση της εξωστρέφειας,

• ανάπτυξη μοντέλων και πρακτικών κατάλληλης προετοιμασίας για την προστασία των επιχειρήσεων και των απειλούμενων εργαζομένων,

• βελτίωση των προϋποθέσεων βιωσιμότητας των επιχειρήσεων μέσω της ανάπτυξης μηχανισμών και δομών ευέλικτης προσαρμογής,

• αναβάθμιση των προσόντων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων για την επιτυχή εφαρμογή των σχεδίων διαρθρωτικών προσαρμογών.

Στους δικαιούχους του προγράμματος περιλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις που:

• Εχουν ιδρυθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2008.

• Απασχολούν πάνω από 50 άτομα.

• Δεν ήταν προβληματικές την 1η Ιουλίου 2008.

• Εχουν έδρα και λειτουργούν στην ελληνική επικράτεια.

Οι επιχειρήσεις που θα επιλεγούν για χρηματοδοτική ενίσχυση στο πλαίσιο του παρόντος προγράμματος καλούνται να υλοποιήσουν τις παρακάτω επιλέξιμες δαπάνες:

1. Συμβουλευτικές υπηρεσίες, οι οποίες περιλαμβάνουν υπηρεσίες συμβούλου προσαρμογής, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην επιχείρηση για θέματα επιχειρηματικής λειτουργίας ή προσωπικού.

2. Δράσεις κατάρτισης: κατάρτιση / επανακατάρτιση του προσωπικού.

Το πρόγραμμα είναι 100% επιδοτούμενο και στις δαπάνες κατάρτισης προβλέπεται μικρή αμοιβή για τους καταρτιζομένους και αποζημίωση για την εταιρία.

Επισημαίνεται επίσης ότι η ενίσχυση που θα λάβει η επιχείρηση από το πρόγραμμα δεν θα πρέπει να οδηγεί το συνολικό ποσό των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας που ελήφθησαν κατά την περίοδο 1 Ιανουαρίου 2008 έως 31 Δεκεμβρίου 2010 σε επίπεδο υψηλότερο του ορίου των 500.000 ευρώ (κανόνας de minimis). Το ποσό αυτό αποτελεί ουσιαστικά και το ανώτατο όριο του προϋπολογισμού των κατατιθέμενων προτάσεων.

Εχοντας ως ισχυρή βάση το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προσφέρεται η ευκαιρία στις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε ουσιαστική αναδιάρθρωση επιχειρηματικών δομών και διαδικασιών και να διασφαλίσουν έτσι τη μελλοντική τους βιωσιμότητα, ανταποκρινόμενες στις προκλήσεις που θέτει το παρόν δυσχερές οικονομικό περιβάλλον.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Μαϊ 2011
 
Επιστροφή
4Ε ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - 25ης Μαρτίου 5, Τ.Κ. 57013 Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη - Τηλ.: 2310 55 21 66 - Email: info@4-e.gr