Αρχή Προγράμματα Επιδοτήσεων Προγράμματα ΕΣΠΑ
Εγγύηση από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ Χαμηλότοκων Δανείων για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών Εκτύπωση E-mail

Η διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος ορίζεται από την ημερομηνία έγκρισης του Προγράμματος έως την 31-12-2011, εκτός αν η εξάντληση του προϋπολογισμού πραγματοποιηθεί νωρίτερα. Ειδικότερα καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης από τις ενδιαφερόμενες ΜΕ/ΠΜΕ προς τις τράπεζες είναι η 31-8-2011 και παραλαβής αυτών των αιτήσεων από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ η 20-09-2011.

Ο αρχικός Προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται σε 700 εκ. € εγγυήσεις,  καλύπτοντας δάνεια συνολικού ύψους 875 εκ.€.

1. ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ

Επιλέξιμες επιχειρήσεις θεωρούνται οι υπό σύσταση (που διαθέτουν ΑΦΜ), νεοσύστατες,νέες και υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις:

  • οποιασδήποτε μορφής (όπως ατομικές, ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, ΑΕ, κλπ.),
  • ανεξαρτήτως κατηγορίας τηρουμένων βιβλίων του ΚΒΣ
  • που δεν είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο,
  • έχουν έδρα σε οποιαδήποτε περιφέρεια της Ελλάδος,
  • απασχολούν (ή θα απασχολήσουν, για τις υπό σύσταση στο πρώτο έτος λειτουργίας) λιγότερους από 50 εργαζόμενους - ΕΜΕ και
  • εμφανίζουν (ή προβλέπεται, για τις υπό σύσταση ΜΕ/ΠΜΕ, ότι θα εμφανίσουν στο πρώτο έτος λειτουργίας τους) ετήσιο κύκλο εργασιών έως 10 εκατ. €

Δεν είναι επιλέξιμες επιχειρήσεις:

  • Όσες δεν είναι ανεξάρτητες σύμφωνα με τον Ορισμό της Ε.Κ. 361/2003
  • Σε όσες έχουν επιβληθεί κατά τον χρόνο υποβολής και εξέτασης της αίτησής τους κυρώσεις για παράβαση Κοινοτικών Κανονισμών ή Εθνικής Νομοθεσίας.
  • Όσες χαρακτηρίζονται προβληματικές κατά την έννοια των κατευθυντήριων γραμμών για τις προβληματικές επιχειρήσεις ΕΕ C244/1-10-2004.
  • Οι επιχειρήσεις που έχουν λάβει δάνειο για Κεφάλαιο Κίνησης μέσω της Α’ Φάσης του Προγράμματος «Εγγύηση και Επιδότηση Επιτοκίου Δανείων για Κεφάλαιο Κίνησης ΜΕ/ΠΜΕ», καθώς επίσης και οι επιχειρήσεις που απασχολούν 10 ΕΜΕ και άνω και έχουν λάβει την έγκριση της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ για την ένταξή τους στην Β’ Φάση του Προγράμματος «Εγγύηση Δανείων για Κεφάλαιο Κίνησης ΜΕ/ΠΜΕ».
  • Επιχειρήσεις που έχουν λάβει εγγυημένο από την ΤΕΜΠΜΕ δάνειο και εμφανίζουν κατά την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης από την ΤΕΜΠΜΕ ληξιπρόθεσμες οφειλές στην αποπληρωμή του δανείου αυτού.

Επίσης αποκλείονται από την εγγύηση της ΤΕΜΠΜΕ:

  • Τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού, οι Δημοτικές και Δημόσιες Επιχειρήσεις, οι Δημόσιοι Οργανισμοί.
  • Οι ΜΕ/ΠΜΕ του Χρηματοπιστωτικού και Χρηματοοικονομικού Τομέα (Τράπεζες, Εταιρείες Venture Capital, ΕΚΕΣ, Εταιρείες Leasing, Eταιρείες Factoring, Ασφαλιστικές Εταιρείες, ΑΕΔΑΚ, ΑΕΕΧ, ΕΛΔΕ κ.λπ.).
  • Τα Νομικά Πρόσωπα ή Ενώσεις Προσώπων ή Εταιρείες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (σωματεία, σύλλογοι, όμιλοι κ.λπ.)
  • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ειδικότερα ως ελεύθεροι επαγγελματίες νοούνται όσοι υπάγονται στις διατάξεις του άρθρου 48 του Ν.2238/94 (Φορολογία Εισοδήματος)

Η υποβολή της αίτησης και ο έλεγχος της επιλεξιμότητας της δραστηριότητας της επιχείρησης θα γίνεται με βάση τον ΚΑΔ 2008.

Επιλέξιμες είναι επιχειρηματικές δραστηριότητες όλων των κλάδων και τομέων της οικονομίας, εκτός από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς:

  • της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας,
  • της πρωτογενούς παραγωγής γεωργικών προϊόντων,
  • της μεταποίησης και εμπορία γεωργικών προϊόντων,
  • των εξαγωγών προς τρίτες χώρες ή προς κράτη μέλη
  • στον τομέα του άνθρακος.
  • Αποκλείονται επίσης ενισχύσεις για την απόκτηση οχημάτων οδικών εμπορευματικών μεταφορών οι οποίες χορηγούνται σε επιχειρήσεις που εκτελούν οδικές μεταφορές τρίτων
  • Ενισχύσεις για τις οποίες τίθεται ως όρος η χρήση εγχώριων αγαθών αντί των εισαγόμενων
  • Ενισχύσεις που χορηγούνται σε προβληματικές επιχειρήσεις

Επιλέξιμες δαπάνες θεωρούνται αυτές που πραγματοποιούνται μετά την ημερομηνία έγκρισης του Οδηγού του Προγράμματος.

Επιλέξιμες δαπάνες είναι αυτές που καλύπτονται από νόμιμα παραστατικά επί πιστώσει του ΚΒΣ (όπως Τιμολόγια Πώλησης-Δελτία Αποστολής, Τιμολόγια Πώλησης (συνοδευόμενα οπωσδήποτε από τα αντίστοιχα Δελτία Αποστολής)), Τιμολόγια ή Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, λοιπά νόμιμα παραστατικά, προσφορές/προτιμολόγια σε ισχύ, με ημερομηνία έκδοσης έως και 60 ημέρες πριν από την ημερομηνία υποβολής αίτησης χρηματοδότησης της ΜΕ/ΠΜΕ στην Τράπεζα και υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εκδοθεί μετά την ημερομηνία έγκρισης του Οδηγού Προγράμματος.

Με το παρόν πρόγραμμα καλύπτονται δαπάνες αγοράς:

  • Εμπορευμάτων
  • Πρώτων υλών
  • Υλικών συσκευασίας
  • Αναλωσίμων υλικών (υλικά αγαθά που αποκτώνται για συντήρηση του πάγιου εξοπλισμού και γενικά για την εξασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών λειτουργίας των κύριων και βοηθητικών υπηρεσιών της επιχείρησης, π.χ. τα καύσιμα και τα λιπαντικά για συντήρηση μηχανημάτων).
  • Ειδών  συσκευασίας
  • Υπηρεσιών

Μη επιλέξιμες Δαπάνες και μη επιλέξιμα Παραστατικά

• Δαπάνες σχετικές με πάγια στοιχεία της ΜΕ/ΠΜΕ (π.χ. άυλα, εξοπλισμός, μηχανήματα, οικόπεδα, ακίνητα, κλπ).

• Ο ΦΠΑ, τα τέλη και οι λοιποί φόροι.

• Νόμιμα παραστατικά, τα οποία εκδίδονται από συνδεδεμένες και, γενικότερα μη ανεξάρτητες, (σύμφωνα με τον Ορισμό της Ε.Κ. 361/2003) με την αιτούσα ΜΕ/ΠΜΕ, επιχειρήσεις.

• Παραστατικά που δεν εξοφλούνται στο σύνολό τους συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ .

2. ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Επιλέξιμες Μορφές Δανείων

Το Πρόγραμμα αφορά στην εγγύηση νέων τραπεζικών δανείων τακτής λήξης.

Το κατώτατο επιλέξιμο ποσό δανείου προς εγγύηση είναι 5.000,00€.

Το ανώτατο σωρευτικά επιλέξιμο ποσό δανείου προς εγγύηση (μέχρι την ημερομηνία λήξης του προγράμματος), ανά ΜΕ/ΠΜΕ, είναι 300.000,00€.

Συγκεκριμένα, παρέχεται εγγύηση σε όλες τις νέες συμβάσεις τραπεζικών δανείων για τα οποία ισχύουν αθροιστικά πλέον των ανωτέρω τα κάτωθι:

  • η διάρκεια του δανείου και της εγγύησης είναι έξι (6) έτη με διετή περίοδο χάριτος κατά την οποία καταβάλλεται μόνο ο αναλογούν τόκος του δανείου,
  • για δάνεια έως 40.000€ δεν θα παρέχονται εξασφαλίσεις από την πλευρά των ΜΕ/ ΠΜΕ
  • για δάνεια άνω των 40.000€ η επιχείρηση, εφόσον ζητηθεί από την Τράπεζα, θα παρέχει εξασφαλίσεις. Στην περίπτωση που παρέχονται εμπράγματες εξασφαλίσεις αυτές δεν μπορούν να ξεπερνούν το 10% του αρχικού δανείου
  • αφορούν δάνεια χρεολυτικής απόσβεσης με εξαμηνιαία συχνότητα πληρωμής δόσεων κεφαλαίου και εξαμηνιαίο ημερολογιακό εκτοκισμό .
  • Το επιτόκιο του δανείου καθορίζεται σε EURIBOR 6 μηνών (τιμή περιπου 0,98) + 600 μονάδες βάσης (6,00%) κατ’ ανώτατο όριο.

Κάθε επιχείρηση δύναται να υποβάλει στην ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ (μέσω Τράπεζας) έως έξι (6) αιτήσεις, καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος και για διαφορετικά κάθε φορά παραστατικά εφόσον ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του Προγράμματος δεν έχει εξαντληθεί.

Χρόνος Ενεργοποίησης Δανειακών Συμβάσεων

Οι δανειακές συμβάσεις πρέπει να ενεργοποιούνται, δηλαδή να γίνεται η εφάπαξ εκταμίευση του δανείου και καταβολή του ποσού από την Τράπεζα με δίγραμμη επιταγή (ή με έμβασμα για προμηθευτές εξωτερικού) απ’ ευθείας στους προμηθευτές των ΜΕ/ΠΜΕ, το αργότερο εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία έγκρισης της εγγύησης από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ και με καταληκτική ημερομηνία την 30.11.2011.

Τρόπος Καταβολής του Δανείου από τις Τράπεζες στους προμηθευτές

Η εκταμίευση του Δανείου από τις Τράπεζες προς τους προμηθευτές μπορεί να πραγματοποιηθεί ως εξής:

Α) Μέσω της έκδοσης δίγραμμης/ων επιταγής/ων υπέρ των προμηθευτών εσωτερικού, για την εξόφληση των νόμιμων παραστατικών επί πιστώσει

Β) μέσω εμβάσματος ή άλλο νόμιμο τρόπο προκειμένου για προμηθευτές εξωτερικού

  • Στην περίπτωση που χρηματοδοτούνται νόμιμα παραστατικά επί πιστώσει (ήτοι τιμολόγια-δελτία αποστολής, δελτία παροχής υπηρεσιών κ.λπ), τότε:

Α. Η τράπεζα θα πρέπει να ελέγχει και να σφραγίζει τα πρωτότυπα παραστατικά που χρηματοδοτήθηκαν με την εκάστοτε σύμβαση Δανείου με ειδική σφραγίδα που θα φέρει κατάλληλη ένδειξη του παρόντος Προγράμματος, που καλύπτεται από συγκεκριμένη Πράξη Εγγύησης της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ, και να διατηρεί αντίγραφα αυτών για 4 έτη μετά το οριστικό κλείσιμο (αποπληρωμή) του δανειακού φακέλου.

Β. Η ΜΕ/ΠΜΕ υποχρεούται να καταβάλει στην Τράπεζα κατά την εκταμίευση του δανείου τον αναλογούντα ΦΠΑ (ή άλλους φόρους, τέλη) των ανωτέρω παραστατικών.

Γ. Η Τράπεζα με την είσπραξη του αναλογούντος ΦΠΑ θα πρέπει να εκδίδει μία συνολική δίγραμμη επιταγή για κάθε προμηθευτή που θα εξοφλεί πλήρως τα σχετικά παραστατικά (εξαιρούνται οι κρατήσεις βάσει προβλεπόμενων διατάξεων π.χ παρακράτηση φόρου).

Δ. Με την καταβολή των ποσών στους προμηθευτές, το αργότερο εντός μηνός από την ημερομηνία έκδοσης της ανωτέρω δίγραμμης επιταγής, η ΜΕ/ΠΜΕ υποχρεούται και οφείλει να λάβει από τον προμηθευτή σχετική εξοφλητική απόδειξη είσπραξης και να την προσκομίσει στην Τράπεζα, η οποία την τηρεί στο δανειακό φάκελο (αντίγραφο).

  • Στην περίπτωση που προσκομίσθηκαν προτιμολόγια ή/και προσφορές σε ισχύ προμηθευτών εσωτερικού ή εξωτερικού, τότε μετά την έγκριση της εγγύησης του δανείου από την ΤΕΜΠΜΕ:

Α. Η ΜΕ/ΠΜΕ προκειμένου να προβεί η Τράπεζα στην εκταμίευση του δανείου θα πρέπει να προσκομίσει στην Τράπεζα τα αντίστοιχα νόμιμα παραστατικά επί πιστώσει, το αργότερο εντός διμήνου από την ημερομηνία έγκρισης της εγγύησης του δανείου από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ.

Β. Η τράπεζα θα πρέπει να ελέγχει και να σφραγίζει με ειδική σφραγίδα που θα φέρει κατάλληλη ένδειξη του παρόντος Προγράμματος τα πρωτότυπα παραστατικά που χρηματοδοτήθηκαν με την εκάστοτε σύμβαση Δανείου, που καλύπτεται από συγκεκριμένη Πράξη Εγγύησης της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ, και να διατηρεί αντίγραφα αυτών στο δανειακό φάκελο. Επίσης στο δανειακό φάκελο διατηρούνται ομοίως σφραγισμένα τα προτιμολόγια ή/και οι προσφορές των προμηθευτών.

Γ. Η ΜΕ/ΠΜΕ υποχρεούται να καταβάλει στην Τράπεζα κατά την εκταμίευση του δανείου τον αναλογούντα ΦΠΑ (ή άλλους φόρους, τέλη) των ανωτέρω παραστατικών.

Δ. Η Τράπεζα με την είσπραξη του αναλογούντος ΦΠΑ θα πρέπει να εκδίδει μία συνολική δίγραμμη επιταγή για κάθε προμηθευτή που θα εξοφλεί πλήρως τα σχετικά παραστατικά (εξαιρούνται οι κρατήσεις βάσει προβλεπόμενων διατάξεων π.χ παρακράτηση φόρου).

Ε. Με την καταβολή των ποσών στους προμηθευτές, το αργότερο εντός μηνός από την ημερομηνία έκδοσης της ανωτέρω δίγραμμης επιταγής, η ΜΕ/ΠΜΕ υποχρεούται και οφείλει να λάβει από τον προμηθευτή σχετική εξοφλητική απόδειξη είσπραξης και να την προσκομίσει στην Τράπεζα, η οποία την τηρεί στο δανειακό φάκελο (αντίγραφο).

Ετήσια προμήθεια εγγύησης και τρόπος καταβολής της

Η ετήσια προμήθεια της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ για την παροχή της εγγύησης της ανέρχεται σε 0,35% επί του δανείου και βαρύνει την επιχείρηση.

Η συνολική προμήθεια ανερχόμενη σε 2,1% επί του δανείου (0,35%* 6) θα καταβληθεί εφ΄ άπαξ με την εκταμίευση του δανείου.

Σε περίπτωση πρόωρης εξόφλησης του δανείου, καταγγελίας, υπαναχώρησης, κλπ η προμήθεια δεν επιστρέφεται.

3. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Για την αίτηση δανείου(διακιολογητικά Τράπεζας)

Α. ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

  1. Εκκαθαριστικό της εφορίας και Ε3 των 2 τελευταίων ετών.
  2. Φορολογική  δήλωση ακινήτου  περιουσίας (Ε9 2005 και τυχόν τροποποιήσεις).
  3. Φωτοτυπία ταυτότητας
  4. Περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ τρέχοντος έτους  και τις αντίστοιχες περσυνές

Β. ΒΙΒΛΙΑ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (Ο.Ε. / Ε.Ε)

  1. Ε3 2 τελευταίων ετών.
  2. Νομιμοποιητικά έγγραφα της εταιρίας.
  3. Φωτοτυπία ταυτότητας νομίμων εκπροσώπων.
  4. Φορολογική δήλωση ακινήτου περιουσίας της εταιρείας (Ε9 2005 και τυχόν τροποποιήσεις).
  5. Περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ τρέχοντος έτους και τις αντίστοιχες περσυνές

Γ. ΒΙΒΛΙΑ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (Ε.Π.Ε. / Α.Ε. κλπ)

  1. Ισολογισμοί 3 τελευταίων ετών - Σφραγισμένοι και Υπογεγραμμένοι από τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας.
  2. Πρόσφατο ισοζύγιο και το αντίστοιχο του προηγούμενου έτους - Σφραγισμένα και Υπογεγραμμένα από τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας.
  3. Ε3 του τελευταίου έτους με απόδειξη κατάθεσης στην εφορία
  4. Φορολογική δήλωση ακίνητου περιουσίας της εταιρείας (Ε9 2005 και τυχόν τροποποιήσεις).
  5. Νομιμοποιητικά έγγραφα της εταιρίας.
  6. Φωτοτυπία ταυτότητας νομίμων εκπροσώπων εταιρίας

ΦΟΡΕΑΣ/ΕΓΓΥΗΤΗΣ

  1. Φωτοτυπία Ταυτότητας.
  2. Εκκαθαριστικό της εφορίας των 2 τελευταίων ετών.
  3. Φορολογική δήλωση ακινήτου περιουσίας (Ε9 2005 και τυχόν τροποποιήσεις).

Επιπλέον για το ΤΕΜΠΜΕ

Η Αίτηση για Παροχή Εγγύησης Χρηματοδότησης Επιχείρησης συμπληρώνεται στην ηλεκτρονική φόρμα από την Τράπεζα (Υπόδειγμα 1, παράρτημα οδηγού), και συνοδεύεται υποχρεωτικά από την υπεύθυνη δήλωση της αιτούσας ΜΕ/ΠΜΕ, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο (Υπόδειγμα 2, παράρτημα Οδηγού), καθώς και από τα παρακάτω δικαιολογητικά, τα οποία η επιχείρηση πρέπει να προσκομίσει στην Τράπεζα:

1. Έντυπο Ε3 της τελευταίας κλεισμένης διαχειριστικής χρήσης

• Ειδικότερα, επιχειρήσεις με Γ’ Κατηγορίας Βιβλία που έχουν υπερδωδεκάμηνη διαχειριστική χρήση δύνανται να υπαχθούν στο παρόν Πρόγραμμα προσκομίζοντας αντί του εντύπου Ε3 άλλα στοιχεία αντίστοιχης αποδεικτικής αξίας.

• Νεοσύστατες επιχειρήσεις που δεν έχουν κλείσει διαχειριστική χρήση και ως εκ τούτου δεν έχουν υποβάλει έντυπο Ε3 τότε θα υποβάλλουν αντίστοιχης αποδεικτικής αξίας έγγραφα, από τα οποία θα προκύπτει ότι ο προβλεπόμενος ετήσιος κύκλος εργασιών κατά το έτος υποβολής της αίτησης δεν θα πρέπει να υπερβεί τα 10 εκατ. €.

2. Έντυπο Ε7 που αφορά την αμέσως προηγούμενη διαχειριστική χρήση ή έγγραφο ισοδύναμης αποδεικτικής ισχύος

Προκειμένου για νεοσύστατες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν υποβάλει έντυπο Ε7, θα προσκομίζουν υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναγράφουν ότι κατά το έτος υποβολής της αίτησής τους, θα απασχολήσουν λιγότερους από 50 εργαζόμενους-ΕΜΕ.

3. Βεβαίωση έναρξης εργασιών μόνο για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν κλείσει διαχειριστική χρήση και ως εκ τούτου δεν έχουν υποβάλει έντυπο Ε3.

4. Συνοπτικό σχέδιο δράσης της επιχείρησης. Στο σχέδιο απαιτείται να συμπεριλαμβάνονται και επενδύσεις παγίων (μηχανήματα, λοιπός εξοπλισμός, ειδικές εγκαταστάσεις, άϋλες ενέργειες κ.λ.π).

5. Νόμιμα παραστατικά επί πιστώσει όπως Τιμολόγια Πώλησης-Δελτία Αποστολής, Τιμολόγια Πώλησης (συνοδευόμενα οπωσδήποτε από τα αντίστοιχα Δελτία Αποστολής), Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, λοιπά νόμιμα παραστατικά ή προτιμολόγια/προσφορές σε ισχύ.

Τα ανωτέρω νόμιμα παραστατικά θα έχουν ημερομηνία έκδοσης ως και 60 ημέρες πριν από την ημερομηνία υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στην Τράπεζα και σε κάθε περίπτωση μετά την ημερομηνία έγκρισης του παρόντος Οδηγού.

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Μαρ 2011
 
Επιστροφή

Αναλαμβάνουμε την υποβολή και παρακολούθηση του επενδυτικού σας φακέλου στην διάρκεια της αξιολόγησης και την διαχείριση και επίβλεψη του επενδυτικού σας έργου, εξασφαλίζοντας την ομαλή και απρόσκοπτη εκταμίευση της εγκεκριμένης επιδότησης.
Η εταιρεία μας διαθέτει μεγάλη εμπειρία, στην διαμόρφωση, σύνταξη και εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων, μεγιστοποιώντας σημαντικά τις πιθανότητες έγκρισης, της επενδυτικής σας πρότασης.

4Ε ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - 25ης Μαρτίου 5, Τ.Κ. 57013 Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη - Τηλ.: 2310 55 21 66 - Email: info@4-e.gr