προγράμματα επιδοτήσεων εσπα, νέος επενδυτικός νόμος, σύμβουλοι επιδοτούμενων προγραμμάτων εσπα, επιδοτήσεις επιχειρήσεων, σύμβουλοι επιδοτήσεων, επιδοτήσεις εσπα, επιδοτούμενα προγράμματα, σύμβουλοι επιχειρήσεων,ωραιόκαστρο,θεσσαλονίκη
 
Νέος Επενδυτικός Νόμος
 
Καταχωρήστε τα στοιχεία σας
για άμεση ενημέρωση
σε νέα προγράμματα

 
Google BookmarksRSS Feed
Ξεκινά από 1 Οκτωβρίου ο δεύτερος κύκλος του νέου Επενδυτικού Νόμου Εκτύπωση E-mail
30 Σεπ 2011
Ενεργοποιείται από 1 Οκτωβρίου 2011 η διαδικασία υποβολής επενδυτικών σχεδίων για τη 2η φάση του Νέου Επενδυτικού Νόμου (Ν. 3908/2011).

Οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να υποβάλουν τα επενδυτικά τους σχέδια στα γενικά καθεστώτα του Επενδυτικού Νόμου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2011 ώστε να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα επενδυτικά κίνητρα, όπως οι επιχορηγήσεις κεφαλαίου, οι φοροαπαλλαγές, η επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) και η ευνοϊκή τραπεζική δανειοδότηση μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας του Ε.Τ.Ε.ΑΝ.

Υπενθυμίζεται ότι, για τη γενική κατηγορία των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων (άνω των 50εκ.), προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής προτάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Επισημαίνεται ότι οι συνολικά διαθέσιμοι πόροι της κρατικής ενίσχυσης για τη 2η φάση του Επενδυτικού Νόμου ανέρχονται συνολικά σε 3,27 δις €, εκ των οποίων 2,37 δις € υπό τη μορφή φοροαπαλλαγών και 900 εκ € υπό τη μορφή επιχορηγήσεων κεφαλαίου και χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Ήδη, η πρώτη προκήρυξη των γενικών καθεστώτων που εγκαινίασε την υλοποίηση του νέου Επενδυτικού Νόμου τον περασμένο Μάιο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας, τηρώντας τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπονται στο Νόμο.

Μάλιστα, το σύνολο των επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν αξιολογηθεί και από αυτά 63 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 402.015.074 € που δημιουργούν 497 θέσεις εργασίας, έχουν ήδη εγκριθεί.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Θάνος Μωραΐτης, δήλωσε σχετικά: «Ο Νέος Επενδυτικός Νόμος συνιστά ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τις επενδυτικές αποφάσεις των επιχειρήσεων και για τη στήριξη ποιοτικών, βιώσιμων και παραγωγικών επενδύσεων.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο εγγυάται τη διαφάνεια, την αποτελεσματικότητα, την αντικειμενικότητα και την ταχύτητα των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Επενδυτικού Νόμου, οι επιχειρηματίες είναι σε θέση να γνωρίζουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της πρότασή τους, το ύψος της κρατικής ενίσχυσης που θα λάβουν εφόσον υπαχθούν και το χρόνο καταβολής της ενίσχυσης, εντός ενός εξαμήνου μετά την υποβολή του επενδυτικού του σχεδίου.

 
Επιστροφή
4Ε ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - 25ης Μαρτίου 5, Τ.Κ. 57013 Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη - Τηλ.: 2310 55 21 66 - Fax: 2310 55 20 68 - Email: info@4-e.gr